Korhatár

Kellett volna (2015)

10/10
0
0 1
Teljes film/video
Író
Végh Gyula
Rendező
Léránt Szandra, Joó Gábor
Játékidő
11 perc
A bipoláris zavar, ahogy a többi mentális betegség, nem játék. Komplex érzelmi beállítottsággal és kreatív gondolkodással, valamint folyamatos hangulatingadozásokkal nem könnyű együtt élni. (Tovább)
2017.05.28.
Kedvenc
Később megnézem
Alkotás jelentése
Informáiók
Sikerek
Hozzászólások (0)
A bipoláris zavar, ahogy a többi mentális betegség, nem játék. Komplex érzelmi beállítottsággal és kreatív gondolkodással, valamint folyamatos hangulatingadozásokkal nem könnyű együtt élni.
Egyik pillanatban nagyon jó kedved van, a másikban nagyon rossz, a harmadikban a kettő között. Ki ne szeretné, hogy egyszer ennek vége legyen? Ez a kisfilm arra szeretné felhívni mindenki figyelmét, hogy ne féljünk törődni egymással. Figyeljünk oda a másikra, különösen akkor, ha furcsán viselkedik, és gyógyszerekre lenne/van szüksége, vagy túl keveset beszél. A "Kellett volna" című film egyik célja, hogy megmutassa: az öngyilkosságok nagy része elkerülhető, ha jobban odafigyelünk egymásra. És itt nem csak az öngyilkosságokról van szó. Legyen az a depresszió bármely formája, vagy bármi, ami a mentális egészséget kockáztatja. Ha odafigyelünk ismerőseinkre, akkor képet kaphatunk arról, mi váltja ki ezeket. Sokan képtelenek a felszín alá látni, és emiatt elszalaszthatnak egy lehetőséget. Egy olyan lehetőséget, amely egy ember életébe kerülhetnek. Előzzük meg a "kellett volna" pillanatokat, és mutassuk meg, hogy az emberség nem veszett el belőlünk. Az alapanyag megírójaként nagyon örülök, és hálás köszönet mindenkinek, aki segített abban, hogy ez a projekt megvalósuljon. De ne én legyek az egyetlen, aki hálálkodik. Próbáljuk megmenteni a társainkat, akik sokak szerint már nem megmenthetők, vagy akik úgy gondolják, az utolsó lélegzetvételeiket veszik. Hadd hálálják meg ők a segítő kezet.
Kategória
Kisjátékfilm
Műfaj
Dráma
Nyelv
Magyar
Felirat
Angol
Játékidő
11 perc

Készítők

joogabi joogabi

Szereplők

Léránt Szandra
Férfi
Joó Gábor
Anya
Cseresznyés Emília
Apa
Tomi Kosynus

Stáb

Író
Végh Gyula
Rendező
Léránt Szandra, Joó Gábor
Dramaturg
Léránt Szandra
Dramaturg
Magyar Eszter Csenge
Operatőr
Bakos Barna
Segédoperatőr
Szabó Attila
Segédoperatőr
Hodossy Vivien
Segédoperatőr
Papp Csilla Fanni
Segédoperatőr
Nádházi Eszter
Vágó
Szabó Attila
Hangmérnök
Szabó Attila
Zeneszerző
Nagy Ádám
Sminkes
Bari Bogi
Világosító
Bakos Barna
Fordító
Fraller Laura
Fordító
Végh Gyula
Fordító
Léránt Szandra

Köszönet

Külön köszönet:

Joó Viola
Caspar Schalk
Kovács Klaudia
Szabó Attila
Fáczán Zsófia
Rengő Sándor
Ugrás a videó oldalára
Vissza
Kellett volna (2015)
Videó: -/-
Kellett volna thumb
Feltöltő Kategória Műfaj